Livet i buschenTog en tur i buschen, med den här mannenOch hans vän Peter..Blev bjudna på Majskolvar till lunchTillsammans med en Mango och en påsevatten blev jag mättAnnars är sniglar populär föda här ute..Det kryllar av krabbor, som dom fångar med såna här fällor..  säljs mycket efter vägarnaSprang på ett spritbrännande gäng i en dunge.. Palmbrännvin.. Här hälls palmsaften upp i tunnan som dom eldar underifrån3 tunnor passerar det innan det är redo..Att tappas upp på dunkTräffade en nätfiskare vid floden, dom kastar näten som dom sedan drar in..Malarianät funkar bra till mindre fiskHan fick mest musslor..Men några fiskar hade han iallafall fått..Dagen efter for jag och köpte 3 liter sprit av han, kostade hela 20 kr..
Fick ioförsig muta tullen när jag skulle resa hem med 8kr, så lite dyrare blev det ju..


100års kalas!Varit på hundraårskalas..Med ett gäng andraFirandet börjar i kyrkanOch alla är uppkläddaTårta måste man ha100åringen själv!Hon firas med sångMedans Jenny serverar tårta till gästernaHär är några av domOch några fler100åringen drog sig tillbaka, men kom inte undan den närmsta släktenEfter ett tag var det skönt med lite svalka i floden nedanför kalasetAv med skorna först bara..


Då var det söndag

Och då är det kyrkan som gäller här (för vissa åtminstone). Inga jättebra bilder inifrån kyrkan, dåligt ljus och trångt, men det var lite annorlunda att vara där iallafall.Inga orglar här inteMen predikande präster finns även härOch bibelnGubben kom igång efter ett tag

'

Prästen börjar få upp folkTrumset måste man ju haEn annan som var på sitt första besök , så både jag och han fick en mick i handen och fick prata lite inför kyrkan"Högsta" prästen pratade som avslutning, innan vi for hem till Adito för middagFrun fick stå för matlagningenOch barn med barnbarn för dukningSen var det bara att hugga in!Fick så mycket vin till maten, att jag var tvungen lägga mig några timmar när jag kom hem..

Aneho och LoméDen här gubben träffade jag på en bar i stan, På söndag ska jag hem till honom och äta frukost, sen följa med honom till kyrkan och efter det tyckte han vi var värda några öl.. Här tar han mitt nummer och namnHemma på gubbens gård, ett typiskt Togolesiskt kökMed tillhörande spisHundar finns här oxå, i bakgrunden ska vägen dras om, då världsbanken gått in med pengarDen i särklass vanligaste typen av bensinstation i Togo, Finns överallt.. Bensin mäts upp i gamla spritflaskor och är billigare än på "riktiga" stationer. Hört att det är smuggelbensin från Nigeria, vet dock inte säkert.Om inte bensin, så kan du ju alltid köpa rödlök!For in till Lomé och slaggade hos Pascal på bilden, Se så glad man blir av Sodabi(palmbrännvin)Lite annorlunda mot Europa med en huvudstad utan kollektivtrafik och mestadels jordvägar.. för att inte tala om skräp och bristen på avloppMan bor på innergårdar, där några familjer samsas, med gemensam toalett och kökMen Lomé har även en lång fin strand mot Guineabukten


Till MorsanMyraTageAlgot har börjat spela lite basket härUppe vid skolan här finns faktiskt en basketplanBara man har en egen boll är det fritt framHusets tuppGårdsblommorGårdssniglarGårdens insektsdödare (Read a dream??)Ny gårdsbil?

RSS 2.0