Ännu en blandad kompottMawuli hjälper Jenny med tvätten, Mawulis pappa är byns "galna" alkis, och mamman tror jag inte han har någon kontakt med. Men via gruppen "barn som vill gå i skolan" på facebook så har han fått börja gå i skolan, Och även fått kläder(Han har alltid bara gått i ett par slitna kalsonger). Jenny lär honom hur han ska tvätta sina nya kläder.Och här är en uppsättning av dom nya klädernaTjej som brukar hänga här utanför husetEn av miljoner lätta motorcyklar i det här landetDet är marknad i Aneho, på gatorna en bit bort från marknaden är det avslagetLite "smygtagna" bilder från marknaden, Då marknadstanterna inte direkt är några linslusarOch samma härBernard hjälper mig leta efter Jenny och MarieKanske ska köpa en kattunge för 30 spänn? Dom äter katt härMen jag satsade på min första hamburgare på den Afrikanska kontinenten,Inne i huvudstaden Lomé.
Så nära Mcdonalds som det går att komma här nere!

Gott och BlandatHär har vi snickaren SivaOch en yrkeskollega som hyvlar..Det tillverkas soffor och fåtöljerOch här finns inga maskiner, utan det är handkraft som gäller..Som dessa..Hamnade även på en bilskrotMannen med rondellenOch bilvrak finns det gott om..Liksom sopor, Tänk på att det inte finns varken sopstationer eller nån form av sophämtning..Så på sina ställen ser det riktigt skitigt ut..
Kpalime

Varit i Kpalime, Jenny har tittat på odlingsmark att köpa.. Lägger upp lite slumpmässiga bilder.
Här är från en träsnidarskola.En tant jag träffade ute på ett skogsskifte.Högt upp i bergen träffade jag dessa tjejerI en by lite längre ner efter berget höll dom på att tillreda palmnötter.Här tittas det på lämplig mark.Vattendrag med dryckeskärl fanns det oxåEn riktig djungelbilVars ska vi?
DansuppvisningEn liten dansuppvisning här utanför huset..

Voodoo

Varit på en Voodoo cermoni, Här är predikanten själv..Lite rensade fårskallar hör ju till..En av dom andra mötesdeltagarna,troligt första gången han ser en vit människa(mig)En cermoni för dem som är utvalda att offra en gammal ko till förfäderna och andarna..Nån form av gåvor som dom placerar ner i hålet, under ramsor..Kostackarn möter sitt ödeBara att hoppas att förfädernas andar blev nöjda..
Idag bjuds det på fotbolls bilder

Teamtalk

Här ska jag visa bilder från Red Star Habitats första match, Det börjar med en träning på eftermiddagen före matchdagen.


Tränaren visar pokalen, som går till morgondagens vinnare..Det övas dribblingar..Och straffar..En supporter ser på träningen..Dags för match, Men först uppvärming utanför planenLäktaren var så pass långt från planen, så det blir bara en bild på matchen..
Den slutade 0-0 och avgjordes på straffar, Red Star Habitat gick segrande ur straffläggningen!Jenny fick agera prisutdelare och uppmana till framtida framgångarAlla vill känna på pokalen!

Skolan

I matbespisningen

Idag var man tillbaka i skolbänken, dock i en togolesisk skola, här är en bild från matbespisningen
Intag av skollunch

Intag av skolmat

Bänkgranne

Min skolbänksgranne med sin skrivtavla

Tänkte försöka lägga in nån eller några bilder för varje dag här..Här kommer några bilder på personer jag umgåtts med idagHär är Ali, Han bor här i Aneho och jobbar en del i baren här nere,Vi for in till stan och tog ett par öl ikväll.. Han är en stor beundrare av Henrik Larsson(Fotbollsspelaren) Han är 23år.Här Är Armand, Han ville inte längre bo i Lomé så han knatade dom 50 kilometrarna hit till Aneho istället,Han är 10år.

Bernard pluggar inför slutprovet i skolan, Annars vill han mest att jag ska spela fotboll med honom.. Han är 14år

Här är Bernard som pluggar inför slutprovet i skolan, Annars vill han mest att vi ska spela fotboll.. Han är 14år

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0